Cathelijne

Cathelijne begon haar theatrale carrière toen ze 9 jaar was en werd aangenomen op de balletacademie Codarts te Rotterdam. Ze stroomde door naar de Havo voor Muziek en Dans en volgde aansluitend de HBO Musical-Dans opleiding Fontys te Tilburg.

Toch bleek dans alleen niet genoeg en toen ze 22 jaar was startte ze een opleiding aan de Amsterdamse Theater Academie tot Uitvoerend Theatermaker. Met haar afstudeervoorstelling "Niet Nu, Misschien Straks' tourde ze 8 maanden door kleine theaters in Nederland. Ze werkte als Choreografe meerdere producties bij Theatergroep Mevrouw Jansen te Amsterdam en Xynix Opera te Amersfoort. Ze regisseerde de Cabaretgroep 'De Knoops(g)chatjes" en werkte als zzp-er bij verschillende scholen waar ze dans- en theaterlessen gaf.

Cathelijne heeft 10 jaar danslessen gegeven bij Balletschool Carry Schomper en geeft inmiddels ook al ruim 10 jaar les op SG Huizermaat waar ze de theaterlessen geeft aan de brugklassen en het jaarlijkse Open Podium en de grote Theater Musical maakt. In 2009 startte ze haar eigen school: de Gieske Theaterschool waar zij dans, zang en theaterlessen gaf aan alle leeftijden vanaf 4 jaar.

Omdat lesgeven een grote liefde bleek te zijn en de regels hiervoor steeds strikter werden en nog steeds worden besloot ze met haar school te stoppen en haar docentenbevoegdheid te halen. Heden volgt zij de opleiding 'Theater Docent Verkort" aan de AHK op de Academie voor Theater & Dans te Amsterdam.

Nu is het tijd voor een doorstart! Lekker eigenwijs starten met een nieuwe school.
Zelfde locatie, andere naam: Theater EigenWijs


Theater EigenWijs is een kleine school en zal ook klein blijven; zodat persoonlijke aandacht en contact gewaarborgt blijft en iedere speler zich vrij voelt om zijn eigen-wijs-heid te ontdekken.

Naast Theater EigenWijs volgt Cathelijne haar opleiding aan de AHK, werkt ze als trainingsactrice voor de politie-academie, is ze als theatermaker & theaterdocent verbonden aan de SG Huizermaat te Huizen en de JeugdteJAterschool te Amsterdam en werkt ze mee aan het educatieproject 'het meermeisje' aan zowel de ontwikkeling als de uitvoering bij Holland Opera.